Doğrulama: f04242dc77cc5661

Fren Diski Nedir ? | Fren Diski Taşlama İşlemleri

20-03-2022 12:32
Fren Diski Nedir ? | Fren Diski Taşlama İşlemleri

Fren Diski Nedir ? 


Fren diski taşıtlarımızın fren sisteminin önemli bir parçasıdır . Fren diski otomobilimizin gövdesinden porya ile tekere bağlanan kısımda kalarak jant ile eşgüdümlü hareket eder . Fren sisteminin devreye girmesi ile aracın gövde kısmına bağlı kalan fren kaliperleri fren balataları ile diski sıkıştırmaya başlar ve bu sayede durma gerçekleşir . Fren disklerinin sağlamlığı ve üretim kalitesi oldukça büyük önem taşır . Fren diskinin zorlu yol koşullarında sıcaklık değişimlerinde ve ani frenlemelere dayanması gerekir . Kalitesiz bir fren diski yamulabilir pas tutabilir yada fren balatası sürtünmesine karşın hızlı şekilde erime gösterebilir .
 

Fren Diski Neden Değişir ? 


Fren diski değişimi diskin eski görevini yerine getiremediği durumlarda yapılmalıdır. Yüksek maliyetlere ulaşabilen disk değişimlerinde bütçemiz olumsuz etkilenebilir . Fren diskinin değişimi gerektiğinde yenisi ile değişimi yapılmalı ve araç kullanımında bazı hususlara dikkat edilmelidir . 
 
 

Nasıl Frenleme Yapılmalı ? 


Frenlemelerde aracımızın ön takımı dahil bir çok parça hasar alabilmektedir . Frenlemelerin hızınızın yavaşlatılması veya duraklama için yapıldığını hepimiz bilmekteyiz . Düzensiz hızlanma ve frenleme  fren diski ve balataların çabuk tükenmesine neden olur . Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu tümsek öncesi ani frenleme yapılmasıdır . Ani frenleme yapıldığında aracımızın ağırlığı aracın ön kısmına toplanır ve süspansiyonlar baskı altında kalır . Baskı altında kalan süspansiyon sistemi tümsek geçişi esnasında görevini yapamadığı için darbe doğrudan aracın ön takım sistemine tesir edebilir . Tümsek öncesi yavaşlanmalı ve aracın hızı düşürülmelidir . Hız düşüşü sonrası aracın frensiz şekilde geçişi hep ön takım hem de fren sisteminin olası darbelerden etkilenmesini önler. 

Fren Diski Torna İşlemi (Disk Taşlama)


Fren diskinin torna işleminden geçirilmesi diskin üzerindeki kalıntılardan kurtulma ve diskin üzerinde oluşan yamukluk çizik gibi fiziksel hataları giderir . Diskin torna edilmesi için fren diskinin belirli bir kalınlıkta olması ve buna uygun olması gerekir . İncelmiş bir diski torna etmek trafikte sizin ve diğer insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokabilir . Bu işlemin yapılması öncesi servisinize mutlaka danışmalı ve buna göre işlem sağlamalısınız . Disk torna işlemi diskin düzeltilmesini sağlayabilirsiniz . 

Fren Diski Fiyatları 


Fren diskleri tasarım , üretici marka ve kullanılan malzemenin değerine göre değişken fiyatlara  sahiptir . Kaliteli bir disk alarak kullanım ömrünü uzatabilirsiniz . Disk fiyatları değişen piyasa koşullarına göre de farklılaşabilmektedir . 
Opelyedekleri.com aracınızın fren diski tüm fren ekipmanlarını uygun fiyatlara sizlere sunmaktadır . Orijinal ve eşdeğer fren diski fiyatları için kategorilerimize bakabilir ya da müşteri temsilcilerimiz ile doğrudan iletişime geçebilirsiniz .









IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.