Doğrulama: f04242dc77cc5661

Fren Merkezi Nedir ?

20-12-2021 20:41
Fren Merkezi Nedir ?

Fren Merkezi Nedir ? 


Fren merkezi otomobilimizin fren sisteminin tekerlere basıncı sistematik dağıtmasına yarayan ve fren sistemi içerisinde bulunan hidroliğin fren kaliperlerine basınç yapmasını sağlayan sistemin merkezidir . Fren merkezi ana merkez olarak da bilinir . Fren pedalına uygulanan basıncı tekerleklere hidrolik pompalayarak görevini yerine getiren fren merkezi arızalanması durumunda acilen onarımı ya da yenisi ile değişimi gereken bir parçadır . Fren balatasının azalması durumunda basınç artırımına giden fren merkezi aracımızın güvenli şekilde yavaşlaması veya durması görevini yerine getirir . 
 

Fren Merkezi Arıza Belirtileri 

Fren merkezinin arızalanması oldukça kötü bir durum olup zaman kaybetmeden bir servise gidilmeli ve problemin kaynağı saplanmalıdır . Fren merkezi arızasının bir kaç belirtisi vardır bu belirtileri sizler için sıraladık . 

  • Fren pedalının tepkimesinin azalması .
  • Fren pedalına basınç uygulandıkça pedalın aşağı inmesi
  • Frenleme sonrası balataların kilitlenmesi 
  • Düzensiz frenleme (Savurma )
  • Frenin tutmaması 
Gibi arıza belirtileri verebilir . Fren merkezi arızası ana merkez ya da arka fren merkezi silindirlerinde meydana gelebilir . Yukarıdaki arıza belirtilerinin yanı sıra fren merkezini fiziksel olarak kontrol edebilir ve etrafında hidrolik yağ sızıntısı olup olmadığına bakabiliriz . Arka fren merkez silindirleri etrafına da bakmakta fayda var . 
 

Fren Merkezi Fiyatları 

Otomobillerin modellerine göre değişkenlik gösteren fren merkezi fiyatları yaptığı göreve göre oldukça uygundur . Tercihinizi bilinen ve kaliteli ürünlerden yana yapmanız aynı problemler tekrar karşılaşmanızı önleyecektir . Otomobil yedek parça çeşitlerinde sürekli olarak fiyat değişkenliği gözükse de uygun fiyatlar ile sizlere hizmet vermeye devam edeceğiz . 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.