Doğrulama: f04242dc77cc5661

Periyodik Bakım Nedir ?

08-10-2021 08:17
Periyodik Bakım Nedir ?

Periyodik Bakım 


Aracımızın uzun yıllar kullanılabilmesi için bazı filtrelerin ve sıvıların değişmesi gerekir . Periyodik bakım yıl ve kilometre bazlı olarak yapılabilir . (Hangisi önce dolarsa ) Araç bakımlarımız aracımızın motor sistemini sağlam tutabilmek için yaparız . Periyodik bakımın kapsadığı değişim ve bakımlar motor yağı , hava filtresi , yağ filtresi ve araç dizel ise mazot filtresidir . Temel bakım düzeyi olan ve eklenebilecek bir çok bakım oluşturulabilir . Periyodik bakımların vaktinde ve düzenli olarak yapılması aracımızın gereksiz aşınmaması ve riske atılmaması açısından oldukça büyük önem taşır . Bir diğer önemli konu ise periyodik bakım seti içerisindeki ürünlerin orijinal ve kaliteli olmasıdır . Kaliteli ürün kullanımı aracımızın ömrünü uzatacak ve daha güvenli yolculuklar yapmamıza olanak sağlayacaktır .
 

Periyodik Bakımda Neler Yapılır ? 

 Aracınız için temel bir periyodik bakım yaptırmak istediğinizde hava filtresi yağ filtresi mazot filtresi ve polen filtresi değişimi yapılır . Aracınıza uygun motor yağı yenilenir . Eğer mevsimsel geçiş ya da eksilme görülüyor ise antifriz değişimi sağlanır. Periyodik bakım ürünlerinde bazı araç markaları mazot filtresinin 20.000 kilometrede değişimini uygun görmektedir .
 

Periyodik Bakım Ne Kadar Sürüyor ? 

Aracımızın periyodik bakımları aracımız lifte kaldırılması ile eğer aracınız manuel ve ağır bakım yapılmayacak ise ortalama 45 dakika kadar sürmektedir . Periyodik bakım işlemleri esnasında aracın eski motor yağı alt karter tapası çıkarılarak boşaltılır ve yerine motor litre hacmi kadar yenisi eklenir . Hava yağ ve mazot filtreleri kaput içerisinden değişimi sağlanır . Polen filtresi ise aracımızın kabininden genellikle torpido iç kısmından yapılır . Tüm bu işlemler ortalama 45 dakika kadar sürebilir . Aracınız otomatik bir araç ve şanzıman yağ bakımı yapılacaksa süre ortalama 2 katına çıkabilir . 
 

Periyodik Bakımı Geciktirmek ! 

Aracımızın periyodik bakımlarını geciktirmek aracımıza kalıcı hasarlar vermektedir . Hem yakıt hem de aracımızın gereksiz aşınma maliyetleri bizleri üzebilir  . Periyodik bakımları geciktirdiğimizde hava filtresi gözeneklerinden temiz havayı çekemediği için çok daha fazla yakıt sarfiyatı yapacaktır . Yağ filtresi üzerindeki gözenekler tıkandığı için yağ filtreleme görevini yapamayacak ve yağlama da problemler yaşanacaktır . En önemlisi olan motor yağının zamanında değişmemesi yağın akışkanlık ve baz yağ özelliğini kaybetmesine neden olur ve motor yağlaması tam olarak gerçekleşmez . Motor revize fiyatlarının oldukça yüksek olduğu günümüzde aracımızı riske atmadan periyodik bakımlarını tam zamanında yaptırmalı ve gerekli kontrolleri sağlamalıyız .
www.opelyedekleri.com
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.