Doğrulama: f04242dc77cc5661

Şasi Nedir ? -Şasi Hasarlı Otomobil Alınır mı

28-08-2021 16:32
Şasi Nedir ? -Şasi Hasarlı Otomobil Alınır mı

Şasi Nedir ?

Şasi kısaca otomobillerimizin iskeletidir diyebiliriz . Ancak detaylı olarak baktığımızda şasi 1930lu yıllara kadar otomobillerin alt demir kısmı olarak üretilmiş ve üzerine geçmeli bir sistem ile otomobillerin kalan kısmı oturtulmuştur . Daha sonra yavaş yavaş birleşik yani monoblok şasi sistemine geçilmiştir . Günümüzde anlamı oldukça genişleyen şasi araçlarımız için önemli yere sahiptir . Otomobil üreticilerinin geçtiği bu sistem otobüs ve kamyon gibi ağır vasıtalar için geçerli değildir . O tür araçlar günümüzde de iskelet sistemi iki parçalı şasi kullanmaya devam eder . Günümüzdeki otomobil şasilerinin hafifleştirilmiş olması ve tek parça haline getirilmesi ise çeşitli gelişmeler ile ortaya çıkmış ve belirli sağlamlık testlerini gerekli kılmıştır . NCap testleri bu testlerin başında gelmektedir . Otomobil firmaları bu testler ile otomobil şasilerinin dayanıklılığını test etmiş olur . Günümüz otomobillerinin ön kısım şasi birleşenlerinde çelik ve alüminyum gibi metaller kullanılır . Yaşam alanı haricinde tüm kısımlarının darbe emici olarak işlev görmesi için tasarlanmıştır . Olası kaza anında böylelikle otomobil içindeki ve dışındaki insanların kazayı en az zarar ile atlatması hedeflenir . 
 

Şasi Hasarları Ne Kadar Önemlidir ?

Otomobillerin iskeleti olan kupa ve ön taşıyıcıları kapsayan bir metalden yol tutuşu ve güvenlik için olan beklentimiz otomobilimizin şasisi üzerindeki darbe yamukluk gibi hasarlar ile doğrudan orantılıdır . Otomobil alırken mutlaka oto ekspertize aracı kontrol ettirin . Şasi hasarları büyük problemlerdir . Bu hususta dikkatli olmakta fayda var . 
 

Şasi Numarası Nedir ?

Otomobillerimizin neredeyse kimlik numarası olarak tanımlayabileceğimiz numaralardır . Şasi numarası aynı araçtan binlerce üretilmesi ve otomobillerin pahalı ürünler olmasından dolayı otomobiller ve parçaları şasi numaralarına sahiptir . Otomobillerde yapılacak hile ve yasadışı işlemler ile mücadelede oldukça işe yaramaktadır .  
www.opelyedekleri.com
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.