Doğrulama: f04242dc77cc5661

Silindir Kapak Contası Nedir? - Ne İşe Yarar?

15-03-2022 22:50
Silindir Kapak Contası Nedir? - Ne İşe Yarar?

Silindir Kapak Contası Nedir ? 

Silindir kapak contası motor bloğunu , motor üst kapağı ile birleştiren ve bu birleşim noktalarını sızdırmaz hale getiren dolgu malzemesidir. 
Motor bloğumuzun içerisinde bulunan yağ kanalları , su kanalları ve yanma odası birbirinden etkilenmezler . Sadece içeride değil aynı zamanda motor içerisindeki sıvıların dışarı çıkışını da engeller . 

Silindir Kapak Contası Yanması 

Motorumuzun iç kısmındaki kanalları muhafaza eden conta zaman içerisinde aşınabilir . Ancak aşınmanın anormal şekilde hızlı seyretmesi bizlere ekstra maliyetler çıkarabilir . Silindir kapak contası hararet yükselmeleri başta olmak üzere belirli bir kaç neden üzerine yanabilir . Silindir kapak contasının yanması sonucu motor üst kapağı iyi durumda ise taşlama ile düzelebilir ancak hasar büyük ise kapak değişimine gidilmesi gerekebilir .

Silindir Kapak Conta Fiyatları

Silindir kapak contalarının fiyatları otomobillerinizin model ve yakıt türüne göre değişkenlik gösterebilmektedir . Silindir kapak contası tercihlerinizde kaliteli markaları satın almanızı öneririz . Conta türevi ürünler uzun kullanım ömrüne sahip olması gerekir ve arızalandığında kendi maliyetinden çok daha fazla maliyetlere yol açabilir . 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.